Connect with us

Edukacija

Kakanjci najuspješniji magistranti i diplomanti Univerziteta u Sarajevu

Objavljeno

na

24.12.2019. – Na svečanoj promociji i dodjeli diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu, koja je održana je 7. decembra u Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“, promoviran je 5161 magistrant i diplomant.

Najboljim magistrantima i diplomantima uručena su  posebna priznanja Univerziteta u Sarajevu: Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu, Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu i Povelja Univerziteta u Sarajevu.

Posebno nam je zadovoljstvo i čast istaknuti da su  među 192 najuspješnija magistranta i diplomanta I i II ciklusa studija i integriranog studijskog programa I i II ciklusa i bivši kakanjski gimnazijalci. To su:

1.    Mirsad Kadić – Zlatna značka UNSA sa prosjekom 9,51 (integrirani studij Stomatološkog fakulteta)

mirsad

2.    Nedim Zaimović – Zlatna značka UNSA sa prosjekom 9,63 (I ciklus Elektrotehničkog fakulteta)

etf_nedim

3.    Adnan Mehinović – Srebrena značka UNSA sa prosjekom 9,34 (I ciklus Elektrotehničkog fakulteta)

etf_adnan

4.    Mirza Delibašić – Srebrena značka UNSA sa prosjekom 9,00 (I ciklus Elektrotehničkog fakulteta)

etf_mirza

Čestitamo našim Kakanjcima i bivšim kakanjskim gimnazijalcima na ovom izuzetnom uspjehu!

Edukacija

Mladi iz Kreševa snimili film ‘Prazan džep’

Objavljeno

na

Autor

Na  filmskoj radionici Viva škole u Kreševu na kojoj je  učestvovalo 20 polaznika, učenika srednje i osnovne škole iz tog grada, snimljen je kratki igrani film „Prazan džep“.

Na 6. Viva film festivalu, koji će biti održan u septembru naredne godine  u Sarajevu, film „Prazan džep“ takmičit će se u kategoriji Omladinski film za jednu od  nagrada.

Viva škola filma je trodnevna zabavna, edukativna i praktična radionica koja za cilj ima mladima približiti film, upoznati ih sa osnovama filma, obučiti ih da govore i razmišljaju filmski te na kraju upotrijebe naučeno i sami snime film.

 Pokrovitelj radionice je njemačka fondacija Heinrich Böll Stiftung.

Izvor: Nezavisne.com

Nastavite čitati

Edukacija

VIDEO: Pogledajte kako je osmogodišnjak čestitao Dan državnosti – Za primjer

Objavljeno

na

Autor

Osmogodišnji Armin Bjelopoljak je na poseban način obilježio Dan državnosti Bosne i Hercegovine a naziv videa je “BOSNO MOJA (ZA DRUGARE U PAZARIĆU)”.

Kraljevski.ba

Nastavite čitati

Edukacija

Domovini za rođendan: Tuzlanski učenici osvojili tri zlatne i jednu srebrnu medalju na takmičenja u SAD-u

Objavljeno

na

Autor

Učenici Richmond Park Međunarodne srednje škole u Tuzli: Enisa Kalfić, Amina Nišić i Alem Tukić u pratnji profesorice Jasmine Selimović, učestvovali su u finalnom takmičenju World Scholar´s Cup Tournament of Champions, koje je organizirano u Sjedinjenim Američkim Državama, na Yale Univerzitetu. Ovaj kup šampiona iz cijelog svijeta koji su ostvarili najbolje rezultate na nacionalnim i regionalnim takmičenjima bio je odlična prilika da i predstavnici Bosne i Hercegovine odmjere svoje znanje sa vršnjacima iz drugih država.

Oko 6000 takmičara raspoređenih u 700 timova takmičilo se u nekoliko kategorija, kao što su: debate, pisanje eseja i kvizovi znanja. Jaka konkurenicija, našem timu bila je dodatni motiv da pokaže sve svoje vještine i ostvari zavidne rezultate. Kući su se vratili sa tri zlatne i jednom srebrnom medaljom, koje kako kažu, poklanjaju domovini za rođendan – Dan državnosti BiH.

Na ovu prestižnu reviju znanja učenici Richmond Park Međunarodne srednje škole iz Tuzle su se plasirali zahvaljujući odličnom plasmanu na globalnoj rundi u Hagu, Roterdamu i Amsterdamu (Holandija) koja je održana u julu ove godine.

Izvor: Tuzlanski.ba

Nastavite čitati

Najčitanije