Connect with us

Lični razvoj

Nicolas Cage kao Nicolas Cage glumi u filmu o Nicolasu Cageu

Objavljeno

na

Holivudski glumac Nicolas Cage navodno je u pregovorima da glumi samog sebe u filmu koji prati njega kako pokušava da dobije ulogu u novom ostvarenju Quentina Tarantina.

Film “Unbearable Weight of Massive Talent”, što bi moglo da se prevede kao “Neizdržljiva težina masivnog talenta”, u posljednjoj je fazi pregovora i planova da ga preuzme produkcijska kuća ‘Lionsgate’, prenosi RTS.

U ostvarenju Cage navodno govori egoističkoj verziji sebe samog, koja istovremeno ismijeva svoju buduću verziju što nije postala poznata i što je snimila previše niskobudžetnih filmova.

Cageov lik pokušava i da se izbori sa dugovima, pa pristaje da se pojavi na rođendanskoj zabavi obožavaoca i člana meksičkog narko-kartela, koji želi da vidi scenario koji je Cage napisao.

Istovremeno sa svim dešavanjima, Cage pokušava da usreći svoju kćerku tinejdžerku.

Izvor: Vijesti.ba

Edukacija

Kakanjci najuspješniji magistranti i diplomanti Univerziteta u Sarajevu

Objavljeno

na

Autor

24.12.2019. – Na svečanoj promociji i dodjeli diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu, koja je održana je 7. decembra u Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“, promoviran je 5161 magistrant i diplomant.

Najboljim magistrantima i diplomantima uručena su  posebna priznanja Univerziteta u Sarajevu: Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu, Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu i Povelja Univerziteta u Sarajevu.

Posebno nam je zadovoljstvo i čast istaknuti da su  među 192 najuspješnija magistranta i diplomanta I i II ciklusa studija i integriranog studijskog programa I i II ciklusa i bivši kakanjski gimnazijalci. To su:

1.    Mirsad Kadić – Zlatna značka UNSA sa prosjekom 9,51 (integrirani studij Stomatološkog fakulteta)

mirsad

2.    Nedim Zaimović – Zlatna značka UNSA sa prosjekom 9,63 (I ciklus Elektrotehničkog fakulteta)

etf_nedim

3.    Adnan Mehinović – Srebrena značka UNSA sa prosjekom 9,34 (I ciklus Elektrotehničkog fakulteta)

etf_adnan

4.    Mirza Delibašić – Srebrena značka UNSA sa prosjekom 9,00 (I ciklus Elektrotehničkog fakulteta)

etf_mirza

Čestitamo našim Kakanjcima i bivšim kakanjskim gimnazijalcima na ovom izuzetnom uspjehu!

Nastavite čitati

Lični razvoj

Mladi karatisti BiH osvojili 36 medalja na Balkanijadi u Sloveniji

Objavljeno

na

Autor

Mladi bosanskohercegovački karataši i karatašice ostvarili su sjajne rezultate na 20. balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore – U21, održanom u Brežicama (Slovenija).U konkureciji sedam balkanskih zemalja i 652 takmičara i takmičarke, bosanskohercegovačke selekcije ukupno su osvojile 36 medalja, od kojih 12 zlatnih, devet srebrenih i 15 bronzanih.

Generalni sekretar Karate saveza Bosne i Hercegovine Ramiz Potur na pres-konferenciji je kazao da je boje Bosne i Hercegovine ukupno branilo 158 takmičara i takmičarki.

“Ostvareni su izuzetni rezultati u veoma jakoj konkurenciji. Zabilježili smo historijski uspjeh plasmanom na prvo mjesto u ukupnom poretku”, kazao je Potur.

Potpredsjednik Skupštine KSBiH Mirsad Sipović mladim karatašima i karatašicama, njihovim trenerima i klubovima, čestitao je na ovam brilijantnom uspjehu.

“Posebno čestitam takmičarima, koji su uložili veliki trud i znanje da bi ostvarili ovakve rezultate, zatim njihovim trenerima, klubovima, roditeljima, kao i predstavnicima KSBiH, rukovodstvu i organima”, kazao je Sipović.

Titulu prvakinje Balkana u konkurenciji kadetkinja osvojila je Emina Sipović, članica Karate kluba Ippon iz Sarajeva, u kategoriji do 47 kg.

“U finalu sam pobijedila predstavnicu Kipra. Ovo takmičenje bilo je od velike važnosti za mene, jer sam ovim uspjehom izborila i nastup na Evropskom prvenstvu, koje će početkom februara naredne godine biti održano u Budimpešti”, izjavila je mlada bh. karatašica.

Jedan od najprespektivnijih bh. karataša Hamza Turulja, član KK Okinawa iz Sarajeva, aktualni svjetski U-21 viceprvak, na Balkanijadi je osvojio dva odličja u U-21 konkurenciji, zlato u ekipnim i srebro u pojedinačnim borbama.

“U pojedinčnoj konkurenciji ubjedljivo sam savladao tri protivnika, a u finalu sam poražen iako je meč završen neriješenim rezultatom 0:0. U ekipnim borbama pobijedili smo selekcije Crne Gore i Srbije”, kazao je Turulja.

U konačnom poretku Bosna i Hercegovina zauzela je ubjedljivo prvo mjesto, ispred Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Rumunije i Kipra.

Izvor: Klix.ba

Nastavite čitati

Edukacija

Mladi iz Kreševa snimili film ‘Prazan džep’

Objavljeno

na

Autor

Na  filmskoj radionici Viva škole u Kreševu na kojoj je  učestvovalo 20 polaznika, učenika srednje i osnovne škole iz tog grada, snimljen je kratki igrani film „Prazan džep“.

Na 6. Viva film festivalu, koji će biti održan u septembru naredne godine  u Sarajevu, film „Prazan džep“ takmičit će se u kategoriji Omladinski film za jednu od  nagrada.

Viva škola filma je trodnevna zabavna, edukativna i praktična radionica koja za cilj ima mladima približiti film, upoznati ih sa osnovama filma, obučiti ih da govore i razmišljaju filmski te na kraju upotrijebe naučeno i sami snime film.

 Pokrovitelj radionice je njemačka fondacija Heinrich Böll Stiftung.

Izvor: Nezavisne.com

Nastavite čitati

Najčitanije