Connect with us

BiH

Evo kako će izgledati novi veliki tržni centar Bingo u Sarajevu

Objavljeno

na

Tuzlanski trgovački lanac Bingo gradi najveći i najmoderniji maloprodajni kompleks u Sarajevu, koji će se prostirati na 44.584 kvadratna metra.

Od ukupne površine, objekat zauzima 21.600 m2, a ostalih 17.400 m2 je predviđeno za vanjski parking sa 294 parking mjesta, zelenu površinu i saobraćajnicu ispred objekta.

Riječ je o poslovnom objektu čija je namjena trgovina, kultura i zabava.

Objekat će se sastojati od podruma i prizemlja. U podrumu će biti smješteno podzemno parkiralište površine 13.700 m2 sa 370 parking mjesta, što sa podzemnom garažom čini ukupno 664 parking mjesta.

U prizemlju će biti hipermarket površine 10.700 m2, restoran sa galerijom i vanjskom terasom 1.200 m2, te ostali poslovni prostori, kulturni i zabavni sadržaj na površini od oko 6.000 m2.

Duž cijelog centra će biti šetnica površine 1.440 m2.

Planirani završetak prve faze je krajem 2019. godine, a u maju 2020. kompleks će biti u potpunosti završen, ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali, napisali su na FB profilu kompanije Bingo.

Izvor: Radiosarajevo.ba

BiH

Pogledajte kakva je oluja trenutno na Kupresu (VIDEO)

Objavljeno

na

Autor

Vozači na ovim dionicama upozoravaju se na maksimalno opreznu vožnju, posebno na putnim pravce: Srednje-Olovo, Bugojno-Kupres-Livno, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Posebno je teška situacija na putu preko Kupresa.

Pogledajte kakva je oluja danas zahvatila ovaj putni pravac…

https://www.facebook.com/watch/?v=183519589538730

Izvor: srednjabosna.com

Nastavite čitati

BiH

Proizvođačima sadnog materijala iz BiH odobren izvoz u Rusiju

Objavljeno

na

Autor

Bosni i Hercegovini odobren je izvoz sadnog materijala na tržište Ruske Federacije.Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac potvrdio je da je Federalna služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije odobrila izvoz sadnog materijala proizvođačima sadnog materijala i presadnica iz BiH.

“Riječ je o firmama iz Šamca (Poljargo) i Čapljine (Adria Hishtil), koje su stavljene na spisak registrovanih izvoznika sadnog materijala i presadnica iz BiH u Rusku Federaciju. Za tržište Ruske Federacije spremno je dva miliona presadnica paradajza i paprike firme iz Šamca, te oko 1,2 miliona komada sadnog materijala jabuke i kruške firme iz Čapljine”, rekao je ministar Košarac.

Ministar Košarac pozvao je sve proizvođače sadnog materijala i presadica u BiH da se putem Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja obrate zahtjevom za izvоz svojih proizvoda na tržište Ruske Federacije.

Podsjetimo, ruski veterinarski i fitosanitarni inspektori boravili su krajem prošle godine u BiH, te izvršili inspekcijski nadzor i kontrolu proizvodnih kapaciteta firmi koje su podnijele zahtjeve kako bi im se ispunili uslovi za izvoz u skladu sa zahtjevima koje traži tržište Ruske Federacije.

Izvor: Klix.ba

Nastavite čitati

BiH

“Herceg-Bosna, pardon Hrvatska je u finalu Eura”: Voditelj u Dnevniku HDZ-ove TV

Objavljeno

na

Autor

TELEVIZIJA HERCEG-BOSNE, postaja pod kontrolom HDZ-a BiH, zanimljivo je objavila vijest o ishodu polufinala rukometnog Eura. 

Mislav Šutalo, urednik i voditelj Dnevnika te televizije, ovako je izjavio u središnjoj informativnoj emisiji RTV HB-a:

“Bravo, momci, čestitke iz Herceg-Bosne, Televizije Herceg-Bosne. Herceg-Bosna je, pardon Hrvatska, u finalu Europskog rukometnog prvenstva, mada ni ovo prvo nije netočno s obzirom na broj naših igrača u hrvatskoj reprezentaciji.”

Ti “naši” igrači na koje se misli su Hercegovci Musa, Šego, Karačić, Marić, Mandić, Šarac i Hrstić

https://www.facebook.com/watch/?v=257776781872821

Izvor: Index.hr

Nastavite čitati

Najčitanije