Connect with us

Video

U promotivnom videu dronovi podigli Scanijin kamion

Objavljeno

na

Kompanija Scania je objavila video kojim predstavlja svoju metodu izbjegavanja gužvi u saobraćaju.Šveđani su objavili video na kojem se vidi kako dronovi podižu kamion Scania S410 te ga nose iznad gradskih saobraćajnica, a potom spuštaju na pistu.

Naravno, video je kreiran pomoću digitalne tehnologije jer današnji dronovi, uključujući prototipe, ne mogu podići kamion teži od 10 tona, a teško je vjerovati i da bi vlasti nekog grada dopustile takav eksperiment.

Ranije je Scania predstavila koncept samovozećeg kamiona koji posjeduje određenu tehnologiju iz budućih planova kompanije. Cilj Scanije je elektrifikacija ponude.

Izvor: Klix.ba

Video

Pogledajte kako su Kakanj i Zenica jučer izgledali sa visina

Objavljeno

na

Autor

Kraljevski.ba

Nastavite čitati

Video

Kina uz pomoć 3D štampača podigla zgradu visine 7,2 metra

Objavljeno

na

Autor

U gradu Heyuanu na jugu kineske provincije Guangdong “odštampana” je jedna od najvećih poslovnih zgrada na svijetu u 3D-u, piše RT.Ova zgrada, koja je visoka 7,2 metra i koja se prostire na 230 kvadratnih metara, sagrađena je ovom futurističkom tehnologijom. Štampaču je trebalo samo 60 sati da završi ovaj kompleksni projekt.

Uz pomoć ovih štampača vrijeme izgradnje u prosjeku je smanjeno sa dva mjeseca na oko pet dana i smanjilo je troškove za 40 posto.

Procijenjeni vijek trajanja ovih zgrada je do pet decenija.

Izvor: Klix.ba

Nastavite čitati

Video

NEODOLJIVI SU: Blizanci o kraljevima i kraljicama Bosne (VIDEO)

Objavljeno

na

Autor

Armin i Azra Bjelopoljak su pronašli veoma zanimljivu temu za svoj video na Youtube kanalu.

Tema njihovog videa je “kraljevi i kraljice Bosne” gdje daju svoje mišljenje o 21 kralju i kraljici Bosne. U pozadini videa možemo vidjeti i poster Tvrtka I Kotromanića koji je zapravo i razlog tolikog zanimanja za kraljeve i kraljice Bosne.

POGLEDAJTE VIDEO NA NJIHOVOM KANALU:

Podržimo Armina i Azru!

Nastavite čitati

Najčitanije