Connect with us

Magazin

Ustanova za kućnu njegu koja može pomoći vašim najmilijim

Objavljeno

na

Ustanova za kućnu njegu SeVital je osnovana 2018. godine uz saglasnost Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona i prva je privatna ustanova ove vrste u Zeničko-dobojskom kantonu. Dugogodišnje iskustvo i stečeno znanje u pružanju usluga kućne njege u inostranstvu, želimo da prenesemo i u našu domovinu i time poboljšamo kvalitet života svima onima kojima je naša pomoć potrebna. Naš zadatak je da brinemo o klijentima u njihovim domovima, olakšamo svakodnevnicu, pomognemo u domaćinstvu, kuhanju, hranjenju, plaćanju režija, odvođenju kod ljekara i najvažnije pružimo kompletnu njegu sa stručnim timom osoblja i njegovatelja.

Nudimo usluge povremenog boravka u domu pacijenta prema individualnom dogovoru, odnosno potrebi klijenta.Boravak našeg osoblja u domu pacijenta podrazumijeva obavljanje svih kućnih poslova, nabavka namirnica, pomoć u pripremanju obroka, dostava gotovih obroka, hranjenje, kupanje, oblaćenje, lična higijena, plaćanje računa(npr. režije i sl.), vođenje kod ljekara na preglede, šetnju, mobilizaciju nepokretnih pacijenata svakodnevno, podizanje recepata kao i lijekova.

Usluge kućne njege podrazumijevaju sljedeće:

– Usluge kućne njege podrazumijevaju sljedeće:
– Lična higijena pacijenta( kupanje, brijanje, oralna higijena i sl.)
– Čišćenje u domaćinstvu
– Nabavka hrane,namirnica
– Plaćanje režija
– Mobilizacija pacijenta (iz kreveta u stolicu kod nepokretnih, šetnja)
– Prevencija dekubitusa
– Odvoženje ljekaru

Kontaktirajte SeVital:
📲 +387 60 353 5041 
📲 +491 520 1704 549 
📧 s.cabric@sevital.ba
💻 sevital.ba
Facebook https://www.facebook.com/sevital.ba/
Instagram https://www.instagram.com/kucna_njega_sevital/

Magazin

NOVO U VISOKOM: SeVital kućna njega

Objavljeno

na

Autor

SeVital ustanova za kućnu njegu je smještena u Kaknju na adresi Alije Izetbegovića P+4+M . SeVital više od godinu dana pruža usluge kućne njege u Kaknju, a svojim kvalitetnim radom su stekli veći broj klijenata te se priča SeVitala proširila i na susjedne gradove Kaknja – Visoko i Zenica.

Visoko do sada nije imalo usluge kućne njege poput SeVitala, koji ima stručan i iskusan tim njegovatelja, medicinskih sestara i socijalnih radnika. Usluge koje nude se posebno prilagođavaju svakom klijentu, vremenski i cjenovno. Niste prepušteni određenom rasporedu ili vremenskim okvirima, kao što biste to bili u staračkom domu. Iako morate zakazati vrijeme kada će vaš njegovatelj doći u vaš dom, imate fleksibilnost u odabiru vremena i dana u sedmici koji vama odgovaraju. Također imate fleksibilnost da prilagodite raspored ako se okolnosti promijene.

SeVital kućna njega donosi brojne prednosti, od kojih su neke:

  • Održavate udobnost doma
  • Njegu vrši isti njegovatelj, tako da njegovatelji postaju prijatelji sa klijentom
  • Održavate svoju neovisnost
  • Prilagođena njega za specifične potrebe klijenta
  • Porodica se može mirne duše posvetiti svojim obvezama
  • Smanjeno financijsko opterećenje
  • Nema strogih rasporeda ili rokova

Kontaktirajte SeVital:
📲 +387 60 353 5041 
📲 +491 520 1704 549 
📧 s.cabric@sevital.ba
💻 sevital.ba
Facebook https://www.facebook.com/sevital.ba/
Instagram https://www.instagram.com/kucna_njega_sevital/

Nastavite čitati

Lifestyle

Iskoristite AKCIJSKI POPUST u Vrtnom centru na sadnice ruža

Objavljeno

na

Autor

Baucentar je uvijek imao super popuste i pogodnosti za kupce koji ih posjećuju. Ovaj put u Baucentru možete pronaći sadnice ruža koje su na akciji 3.50 KM, gdje imate širok izbor ruža za vaše dvorište. Ukoliko niste u mogućnosti da posjetite Baucentar, možete posjetiti Baucentar.ba webshop i naručiti online na Vašu kućnu adresu.

Želite da pronađete nove saksije za vaše omiljeno cvijeće? Trenutno su na akciji Scheurich tropical red saksije po nevjerovatnoj cijeni od 1.95 KM.

Posjetite Baucentar ili Baucentar.ba webshop i iskoristite nevjerovatne popuste.

🔍 Posjetite naš webshop http://baucentar.ba
📌 Posjetite Baucentar i Vrtni centar
🚧 Rudarska bb, 72240 Kakanj
☎ +387 32 554 255

Nastavite čitati

Magazin

Projekat „NISTE SAMI“ koji će pružiti besplatnu njegu za iznemogle

Objavljeno

na

Autor

Naš cilj kroz ovaj projekat je da brinemo i o pacijentima kojima je potrebna kućna njega, a koji to zbog teškog fizičkog stanja i socijalne ugroženosti nisu mogućnosti sebi da priušte. Kroz obilazak i rad na terenu uvidjeli smo da ima mnogo bolesnih i iznemoglih starih osoba koji ne mogu samostalno obavljati osnovne kućanske poslove.

Susreli smo mnogo nepokretnih i slabo pokretnih osoba kod koji je došlo do pojave dekubitalnih rana i koji zbog teške materijalne situacije nisu u mogućnosti da sebi obezbijede adekvatna sredstva za higijenu što dovodi do posljedica po zdravlje i infekcija.
Zbog toga smo se odlučili na pokretanje projekta „NISTE SAMI“ i pomoći navedenim kategorijama društva.

Svjesni da se promjena postiže uz sudjelovanje utjecajnih i poznatih pojedinaca, kompanija, udruženja i organizacija, krenuli smo u realizaciju projekta uz njihovu pomoć.
Namjera nam je da tim osobama pomognemo kroz redovni obilazak od strane stručnog osoblja, koje će im pomoći održavati ličnu hiigijenu, mjeriti pritisak i šečer, previjati rane, zatim pomagati u domaćinstvu kroz pospremanje stana, nabavku namirnica, kuhanju, odlasku ljekara i sve ono što procijenimo da je nekom potrebno.

Najvažnije od svega jeste činjenica što će osobe koje budu uključene u projekat i pomoć znati u svakom trenutku da NISU SAMI !!!
Prvi donator za projekta „NISTE SAMI“ je Tvornica Cementa Kakanj.
Apelujemo na savjest građana i privrednika naše Općine da se odazovu i uključe u što većem broju u ovaj projekat i nadamo se da će ugledati na našeg prvog donatora.
Sve dodatne informacije kao i projekat u pisanoj formi pojedinci i kompanije mogu dobiti ukoliko žele u sjedištu Ustanove ili putem e-maila.

Kontaktirajte SeVital, olakšajte i uljepšajte svakodnevnicu vašim najmilijim
📲 +387 60 353 5041 
📲 +491 520 1704 549 
📧 s.cabric@sevital.ba
💻 sevital.ba

Pratite SeVital na Facebooku: https://www.facebook.com/sevital.ba/
Pratite SeVital na instagramu: https://www.instagram.com/kucna_njega_sevital/

Nastavite čitati

Najčitanije